Sörjárőr 2008.06.26. 11:04

Sirály

Név: Sirály
Cím: Budapest
VI. ker., Király utca 50.
Nyitvatartás: H-P: 09-24
Sz-V: 10-24
Csapolt: Dreher 380 Ft
Pilsner 520 Ft
Helyiség, kat.: Tök jó kis alter/underground hely, az ehhez kapcsolódó rakás szórólappal és plakáttal együtt. Kávéházi asztalok és székek, nagy belmagasság, fotók is mindenfelé. Van egy vetítőterem is. A csigalépcsőn felfelé félúton egy kisebb zug, aztán odafent egy könyvtárterem található, elszórva könyvek is vannak a polcokon, de szinte mindenki a laptopjával van elfoglalva. Van hova bedugni a tápot, és wifi is van. Itt már nagyobb asztalok is előfordulnak, meg pár fotel és kanapé is. Elmélkedésre, munka közbeni sörözésre, írásra csábító hely. Nagyon tetszik, olyan mint egy szabad tanszék, eddig ilyet még nem láttam.
Az alagsorban van a wc és a nagy előadóterem.
Törzsközönség: külföldiek, diákok, fiatalok
Kiegészítők: WiFi, vetítések, bicótárolási lehetőség benn
Megjegyzések
(pl. zaj, WC):
WC: mondjuk rá, hogy oké

Nekem nem tűnt fel, de mivel elnyerte tetszésemet, a neten utánanéztem, és kiderült, hogy ez főleg zsidók által látogatott hely, egyelőre a könyvek is mind zsidó írások. Olyan rendezvényeikre is sor kerülhet itt, amiket kötöttebb környezetükben nehéz elképzelni. Szóval akit érdekel a kultúrájuk, de feszélyezi a merevség, az itt próbálkozzon.
Visszatérés
esélye /
ajánlhatóság:
3
Időszak: 2007. május

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorjaror.blog.hu/api/trackback/id/tr87540186

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sirály 2010.11.03. 14:32:38

Helyszín: 1061 Bp., Király u. 50. Látogatás: 2010. március 24. 18:00-20:10 > Krisztus után 2006-ban a hosszú cégér alatt még az a felirat volt olvasható, hogy 'Budapest Székesfőváros...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása