Név:
Fecske Presszó-Étterem
Cím:
Budapest
VIII. ker., Baross utca 10., Ötpacsirta utca sarok
3180091
Nyitvatartás:
H-P: 09-01
Sz-V: 14-01
Csapolt:
Kozel 420 Ft
Dreher 420 Ft
Pilsner 550 Ft
Helyiség, kat.:
III. oszt., közepes méretű, alagsori pince, a lépcső alján rögtön egy háromfős asztal.
Idevaló muzsika, a szalonzene egy fiatalos, bulizós, főleg instrumentális utóda szól éppen a nemdohányzó szobában. Itt két ötös, egy négyes és egy szóló asztal, meg egy ötös és egy négyes kanapés-foteles. A fő helyiséggel egy ajtó és egy aranyhalas akvárium köti össze - etetni őket szigorúan tilos! Csillogó, színtelen lakk a természetes-közeli barna pácon, nagyon tetszik a lambéria. A kő és a szőnyeg és a kanapék, fotelek, asztalok, székek is barnák, aztán valahogy mégse unalmas, mert változatosak, de mégis passzolnak az árnyalatok. Persze a fal azért fehér. Jók a képek és a dekor-könyvszekrény. Van légcsere.
A lényeg persze mégiscsak a pultos fertály (hat bárszék), itt a zene hangosabb, így a beszélgetés is. Alagútmennyezet. A nem dobogós részen két kilencfős asztal székekkel és falipad-kanapéval a fal tövében. Van még egy ilyen ötfősben plusz három kettes kisasztal. A dobogón két ötös és egy nyolcas asztal, plusz egy nagyasztal min. 8 főre.
Tök jó dekor könyvespolcok, nagy monokróm képek és retro poszterek. "Dolgozz keveset, nem érhet baleset!" tábla :)) Szintén barna/drapp az alapszín, de van vörös kő is, meg bordó falrészek. Fasza az egész, úgy, ahogy van.
A dobogós részek a kanapés összekötés miatt könnyen összeállhatnak egy nagyobb társaság kedvéért. Ugyanez igaz lentre is.
Az itallap, ami a mennyezet középgerincén húzódik végig krétás táblákon, külön zseniális, máshol nem láttam még ilyet.
Fú, tök jó hely! Ide egyszer elhozok valakit!
Törzsközönség:
Konszolidált fiatalok, értelmiség, de idősebbek is vannak, beszélgetnek, röhögcsélnek:
-Menj a picsába!
-Onnan jöttem, onnan jöttem. Miért, te nem?
:)
Kiegészítők:
pl. Scrabble
Megjegyzések
(pl. zaj, WC):
WC: nem írtam le, de emlékeim szerint rendben volt
Visszatérés
esélye /
ajánlhatóság:
3
Időszak:
2009. április

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorjaror.blog.hu/api/trackback/id/tr461220335

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fecske presszó 2010.11.03. 15:45:07

Helyszín: 1085 Bp., Baross u. 10. Látogatás: 2010. január 9. 18:30-23:00 > Hány felejthetetlen tivornya színtere, mikor bölcsész lányok vetkőznek melltartóig, férfiak fecskéig. Adat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása