Sörjárőr 2008.07.31. 12:40

Grill Büfé

Név:Grill Büfé
Cím:
Budapest
VIII. ker., Vajda Péter utca 9.
Nyitvatartás:
07-22
Csapolt:
csak üvegesek
Arany Ászok 225 Ft
Helyiség, kat.:
Kis, lepukkant hely, egyetlen nagyobb paddal, pulttal, bárszékekkel, könyöklőkkel. Amúgy kb. szóra sem érdemes.
Törzsközönség:Van egy alkesz mama, meg pár értelmesebb ember is. Ez utóbbiak halkabban beszélnek, ellentétben az észosztó "keresztény" prófétával, aki nem más, mint egy buta, torz arcú okoskodó, tutimegmondó, fölényes ork, aki saját szava járásával élve "nem fogékony a hülyeségre", azt viszont elvárja, hogy az ő elmebaját ellentmondás nélkül végighallgassák. Találkoztam már beszélgetésre képes hívőkkel, na, ő nem ilyen. Sorozatosan kinyilatkoztat, lehurrog, azt hiszi, hogy nála van a mennyország budikulcsa, végig se hallgatja a másikat, sőt, akár a saját szavába is belevág, ha eszébe jut valami még a korábbinál is misztikusabb és tutibb érv. Agyzsibbasztó egy fajta, szerencsére nem engem fáraszt, de az aktuális áldozata is csak ennyit tud mondani egy idő után: "Nekem ez magas."
Egy kis ízelítő a dumájából: "Jób mit írt a barlangban? Megszerkesztette a cuccot, pondrók ették a húsát, de cserébe aztán gazdagság lett a családban 90 generációra nyúlva. És Darwinra is csak annyit mondok: És a többi majom miért nem állt fel? És a festmény a 12 apostolról? Mit keres ott Mária? Még a Da Vinci kódban is..." Na és itt szabadul el a brainstorming... Az egyik faszi közbeveti neki: "Ha a te feleséged lett volna Mária, és jön haza, hogy terhes, úgy kaptad volna szájon, hogy ihaj." Riposzt: "De Szűz Máriát a Szentlélek szállta meg, és nem a te faszod." :DDD Meg ez az okfejtés is tetszett, már eleve a kezdés szép: "Mert hogy hét nap alatt teremtette az Isten a Földet, írva van. Elhiszed te azt?! Hogy hét nap alatt az egészet?! Ugye, hogy nem hiszed! Mert nem tudod, hogy az is írva van, hogy Isten szemében 1000 esztendő annyi, mint egy nap. Tehát!! Isten 7000 év alatt teremtette a Földet! Most már érted? Neki hét nap, nekünk hétezer év!!!"
Egy szó mint száz, szellemi fellegvár ez a kocsma, kihelyezett teológiai tanszék. Legalábbis ma.
A helyi zsenikből pedig az a tanulság, hogy az értelmi szint az esetek túlnyomó többségében igenis leolvasható az arcról.
Kiegészítők:nyerőgépek, TV
Megjegyzések
(pl. zaj, WC):
WC: max. elmegy
Visszatérés
esélye /
ajánlhatóság:
1
Időszak:2007. augusztus

A bejegyzés trackback címe:

https://sorjaror.blog.hu/api/trackback/id/tr33594206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása