Név: Sárfehér Borozó Büfé
Cím:
Budapest
XI. ker., Halmi utca 44.
Nyitvatartás:
H-P: 06-20 (19 van kiírva)
Sz-V: 06-14
Csapolt:
csak üveges:
Arany Ászok 220 Ft
Helyiség, kat.:
Itt nem bízzák a véletlenre a népszerűséget, csöcsös naptárképekkel és a környék legolcsóbb felesével, kb. 170 Ft-os Kalinkával operálnak. A sör árát is csak remélem, hogy jól írtam le, mert folyamatosan beszéltek hozzám, nem tudtam koncentrálni.
Négy box, de az egyik üres.
Ide mindenesetre még visszajövök, de véletlenül sem a színvonal, hanem a végletekig karikírozott figurák miatt, akik mintha egy fura képregényből léptek volna elő. Tőlük tudom meg, hogy ahol az előbb voltam, az a balos, ez meg a szélsőjobbos kocsma. Ha jól emlékszem, alagsori.
Törzsközönség: Amint beléptem, rögtön kiszúrták, hogy először vagyok itt, és ezzel el is kezdődött a kommunikáció. Egy idős bácsi akart mindenképp kezet fogni velem, majd ezt szkanderba fordítani. Elég szépen be volt már állva, és ez túlzott, kissé zavaró barátkozásban nyilvánult meg. Ráadásul valahogy erőltetett is volt, és ahogy görcsösen próbálta lenyomni a kezem, én meg persze nem hagytam, egyre furábbá vált az egész jelenet. A mosolya alatt egy másik, ijesztőbb arc vált láthatóvá. Aztán kiderült, hogy a bácsi kék ávós volt, a hírhedt testület tagja. Ecseteli, mennyire rettegtek a családjával a rendszerváltás idején, hogy még egy étterembe se mertek lemenni. Nem tudok együttérezni vele. Tiszta-e vajon a lelkiismerete? Ha nem, akkor viszont mit keres itt, egy szélsőjobbos kocsmában? És eleve, miért állnak vele szóba? Mindenesetre már bánom, hogy az elején még kezet is fogtam vele. Volt egyfajta abszurd hangulata úgy beszélgetni a többiekkel, hogy közben egy bácsika küszködik a lenyomásoddal, akit időnként visszafogottságra int a csapos és más vendégek. Én meg csak legyintek, hogy nem számít.
Van egy másik fickó, ő öltönyben iszik, most jött a bíróságról. Kérdezem, hogy ügyvéd-e, mire az a válasza, hogy nem: Vádlott. Az történt, hogy valahol ivott, de mivel kocsival volt és nem akart ittasan vezetni, úgy döntött, kialussza magát benne. Az kocsiajtót hiba volt nem bezárnia, mert egy néni ráhívta a mentőket, akik jöttek is, és nyitották az ajtót, hogy kihúzzák a fickót. Ő azonban hirtelen ocsúdva csak annyit érzett mindebből, hogy cibálják ki a saját kocsijából, ezért gondolkodás nélkül ütött. Magas, hosszúkarú, erős emberről van szó... gyakorlatilag kiütötte a mentőst. A végén bilincsben vitték el, és most úgy néz ki, pénzbírságot és felfüggesztett börtönbüntetést szabnak ki rá. A pénzbírság résznél még mesélt egy érdekeset:
A kormányellenes zavargásokban részt vevő haverját látta meg egy internetes körözési listán, félmillió Ft nyomravezetői díjjal a képe mellett. Felajánlotta neki, hogy ő feladja, mert akkor megkapja a díjat, amit visszaad a fickónak, hogy az a várható pénzbüntetést fedezni tudja belőle. Az illető inkább önként feladta magát, de ez nem enyhített a büntetésén, szóval hiába bukta a pénzt.
Voltak még ott mások is rajtuk kívül, normális emberek, meg mivel ez a környék messze legolcsóbb kocsmája, néhány aljább alak is.
Kiegészítők: nyerőgépek, internet 2 gépen
Megjegyzések
(pl. zaj, WC):
WC: max elmegy
Visszatérés
esélye /
ajánlhatóság:
1
Időszak: 2008. május

A bejegyzés trackback címe:

https://sorjaror.blog.hu/api/trackback/id/tr93753905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása