Név:
Festékes Söröző-Borozó
Cím:
Budapest
XVI. ker., Veres Péter út 35.
Nyitvatartás:
06-22
Csapolt:
Arany Ászok 220 Ft
Helyiség, kat.:
IV. oszt. hely.
Kopott kocka-padlókő, két magasasztal és két hatszemélyes szeparált pad az elülső helyiségben. Aztán a pult jön két sarok-magasasztallal, ezek kétszemélyesek. A pulttal szemben átjáró - fölötte intarziakép -: egy másik, kisebb terem nyílik nyerőgépekkel. Itt három kisasztal összesen öt székkel.
Aztán, ha a pult a tő, akkor a lóhere harmadik levele a kis helyiség, egy kis sarok-magasasztallal meg egy hosszabb sarokkönyöklővel. Ez egy hazafias kocsma, az OSB falon hazafias versek, Székely Himnusz, kronológiai ismeretanyag, térképek, arcképek, rovásábécé stb., szóval sok minden.
Bent TV szól, de odakint is le lehet ülni, meg ott a biliárd.
Törzsközönség:
Elég súlyos arcok vannak itt: csendes alkesz pártól kezdve magában dünnyögő, néha jobban beinduló, egy láthatatlan haragossal hangosan szitkozódó fickón át addig az emberig, aki már a pultnál parolázott velem és jól megszorongatta a kezem, majd közölte, hogy ő erősebb és érdeklődött, hogy akarok-e boxolni.. Vigyorogtam, hogy dehogy akarok, ő meg mutogatta az izmát, hogy ez nem tré!! :) Jó erőben lévő, középkorban járó, munkás típusú emberről van szó. A munkásokat meg úgymond tisztelem, a rokonságban is voltak, vannak, úgyhogy nem vagyok elutasító. Ezt valószínűleg érzi is rajtam, mert elnézést kér, hogy sokat ivott, mire mondom, hogy ma fogok én is :) Erre keblére von, és a vidéki férfipuszit próbálja bemutatni, na ez már azért ijesztő, még ha tudom is, hogy ez csak szíves köszöntés.
Ideje leülni, boldogítson másokat tovább. Pedig egy kicsit mintha józanodott volna, de újabb kört rendel, és visszazökken az előbbi ösztönállapotba - cimborái is tanácstalanok.
Megiszom a sört, írok, aztán látom, ismét közeleg kifelé menet. Elpakolom a jegyzetfüzetet és készenlétbe helyezem magam. Kézfogás, szkanderre invitálás, mutogatja kezét, hogy milyen erős, és az enyémet is látni akarja. Nem mutatom. Egyébként kétségtelen, hogy lenyomna, tényleg feljebb van egy súlycsoporttal. Biztosítom, hogy ő a bajnok, mire barátságos pofilapogatás, én meg ettől most már tényleg kezdek felbaszódni. Ekkor távozik, és valószínűleg az én szerencsém, hogy csak eddig tart a jelenet - már ha nem akarom leszúrni, és azt persze nem akarom.
Gondolkodom, mit csináltam volna, ha muszáj... asszem fellököm, aztán illa-berek, nádak erek, esetleg igazi balek módjára sikerül annyira felidegesednem, hogy verekedésbe keveredek, és a legjobb esetben is szerzek pár kisebb sérülést. Ha hozzávesszük, hogy ez az ő törzskocsmája, hát... Valószínűleg meglett volna az első igazi kocsmai verekedésem külterületen, nem túl hepi enddel :)
A csaposnő, mikor indulok, elnézést kér a fickó nevében, hogy bár ő nem tehet róla, de hát emberünk sokat ivott. Röhögünk, hogy ez van. Magamba nézve szavam se lehet, voltam már én is faszfej.
Kiegészítők:
nyerőgépek, biliárd, TV
Megjegyzések
(pl. zaj, WC):
WC: elmegy
Visszatérés
esélye /
ajánlhatóság:
1
Időszak:
2008. december

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorjaror.blog.hu/api/trackback/id/tr421019760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása