Sörjárőr 2009.06.29. 11:30

És Borozó

Név:
És Borozó
Cím:
Budapest
XX. ker., Nagysándor József utca 56., Török Flóris utca sarok, az 52-es villamos és a 151-es busz megállóinál
Nyitvatartás:
05-22, de a hétvégére sajna nem kérdeztem külön rá
Csapolt:
Holsten 195 Ft,
de így reggel csak üvegesek:
Arany Ászok 190 Ft
Helyiség, kat.:
IV. oszt, külön épület, szóval kicsinek nem kicsi. Barna/csontdrapp hely, neon világítással, a nagyobb belmagasság ellenére füstös levegővel.
A hátsó helyiségben kilenc asztal, elől, a pultos részben meg három hármas, két négyes.
Azt hiszem, ez is egy olyan hely, ahova nem árt összeszedettebb állapotban jönni, jobb észnél lenni. Viszont ha alá akar merülni az élményekbe az ember, akkor sokkal többet érhet itt egy este, mint tíz másik, punnyadós/vihogós sörözőben:
Törzsközönség:
Egy fiatalabb középkorú faszi már most nagyon kész van, és mintha diszkrét fűszag lengedezne (vagy csak én vagyok hülye), pedig a többiek azért idősebbek nála, nem olyan helynek tűnik ez. Hanem elég keménynek, már így reggel is, és ez valószínűleg csak fokozódik a nap során. Beszélgetésfoszlány: "Kokó, lemaradtál, geci. Olyan hugyozója van, hogy..."
Mesélik a tegnapot, nagy ivászat volt, megbeszélik, hogy egy fickó kit húzott le egy-egy kanyarral, amikor belehúzott a piálásba: mindenből ivott egyet. Kérdés volt, hogy a lehúzogatás miatt leverjék-e, de megkegyelmeztek neki, mert nemrég nagyon elagyabugyálták máshol :)
Aztán megérkezik az előző kocsmából ismerős félcédulás, utána meg a csinosabb-féle csaposnő, és tényleg hoz egy kis életet magával ebbe a másnapi halálhangulatba, ami persze nem mentes a nevetéstől sem: Van egy felnyírt hajú, cigányosan barna fickó, ő a társaság lelke. Ő is most érkezett, frissen, pumpálja is egyből a szövegét meg az életkedvet a csapatba. ("A faszom vastagabb nálad" - szól közben a leköszönő csapos egy fickóhoz.) Ez egy típus, termetre is, jellemre is: ismerek ugyanilyet fehérben (arcra is, orra is hasonlít), aranyat ér ez a fajta. Végigkérdezi, kivel mi van, igazi jó haver, s mivel szálas, magas, erős, őt senki se baszogatja. Most épp arról beszél, hogy hízni fog: ma csak sört iszik :) Kér cigit a félnótástól - az ad -, majd szól neki, hogy hosszú a haja. Mire felkiált: "Kopaszra vágatom!!", erre a szálas felajánlja: "Megcsinálom neked."
Na jó, hallgatnám még, de megyek, dolgom van.
Megjegyzendő: ez a Nagysándor József utca, Török Flóris utca sarki aranyháromszög legizgalmasabb kocsmája.
Kiegészítők:
biliárd, csocsó, zenegép, TV
Megjegyzések
(pl. zaj, WC):
WC: tré

Egy óra múlva a VIII. ker.-ben megpillantom a műszakot leadott csapost a villamoson. Rajtam kívül senki sem sejti, miket tudna mesélni :)
Visszatérés
esélye /
ajánlhatóság:
1
Időszak:
2009. április

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorjaror.blog.hu/api/trackback/id/tr71215241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása