Név:
Káptalani Borozó, Papucs, Sétatéri Borozó
Cím:
Pécs
Janus Pannonius utca 8-10., Káptalan utca 5. sarok
Nyitvatartás:
H-Sz: 10-02
V: 10-24
Csapolt:
csak üvegesek:
Szalon 280 Ft
Helyiség, kat.:
Már eleve úgy hoztak ide, hogy ez egy híres helyi kocsma, meg kell nézni. És tényleg, nagyon jó a hely!
A kinti részen nyolc, tipikus ződ', négyfős asztal, meg van egy kettes is. Mellettük rács, amin már mutatkoznak a Pécsett székelő lakatkór jelei. Ezt kerítések szokták elkapni, évek során egész egyszerűen belakatosodnak. (Bocs :)
Egy kis bambulás a kirakati papucsok előtt, ahol az is kiderül, hogy itt mindenhol szabad füstölni. És nini, egy hordócska lóg cégér gyanánt a fejem fölött. Na, befele a tégla-/kőépületbe! - ami egyébként elég kartakteres külsejű, rögtön bele is vésődik az emlékezetembe (= fotógép :) ) a szintén ződ' ablakrácsaival, kerítéses tetejével.
Rögtön az ajtó után egy magasasztal meg egy hordóból lett magas körasztal. Kis-közepes méretű, téglaboltíves hely, három fő traktusra osztott térrel: bejárati-, pultos-, hátsó rész. Utóbbiban asszem négy ötfős és két kettes, masszív asztal, a pultos fertályban meg egy hatos-nyolcas asztal, két hatos pad, egy négyes kisasztal és egy magasasztal is van. Meg egy malomkő és egy hordó, mindkettő székkel.
Annyira kell sietni, hogy csak kattintgatni van időm, meg persze legurítani a helyi sört. Csak üveges van, de ez borozó, szóval tökéletesen érthető.
Azért a dekorációban van időm gyönyörködni: Korabeli képecskék és tűzoltó-készülékek, meg két ikonikus őstévé. Vörös kő, barna bútorok, fehérre meszelt falak.
Klasszikus, ez a megfelelő szó.
Törzsközönség:
Normál emberek, fiatalok. Diákok is, persze.
Kiegészítők:
Itt a Papucs név legendája a megemlítendő különlegesség, kevés hely büszkélkedhet ilyesféle névadó történettel. Úgy hírlik, hogy régen elhagytak errefelé egy papucsot, amit itt raktak ki az ablakba, hátha jön érte a gazdája. Jött is, de aztán hozták a papucs párját, amiért viszont már senki nem jelentkezett. Aztán elkezdték lassan ezen a néven emlegetni a kocsmát.
A manapság kirakott papucs persze már nem az eredeti.
Megjegyzések
(pl. zaj, WC):
WC: oké - ide persze muszáj volt bejönnöm az idő rövidsége ellenére :)
Visszatérés
esélye /
ajánlhatóság:
3
Időszak:
2009. június

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorjaror.blog.hu/api/trackback/id/tr341355522

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Káptalani "papucs" borozó 2010.11.05. 15:50:25

Helyszín: 7621 Pécs, Janus Pannonius u. 8. Látogatás: 2008. június 20. 14:00-14:40 > Észrevétlenül egy metamorfózison ment át. Felkapták a fiatalok. Tipikusan olyan a hely, ahol a ko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása