Név:
Bauer Korcsma Söröző-Borozó
Cím:
Budapest
XVI. ker., Veres Péter út 19/A, Kartal utca 2. sarok
Nyitvatartás:
08-23
Csapolt:
Osterbrau 180 Ft, elmegy - ez jobb szokott lenni
Helyiség, kat.:
IV. kat. kocsma, barnás színösszképpel: a linó, a füstdrapp falak (a pult mögött tégla), a sötétre festett léc falburkolat, a székek.
A kocsma belső terének van egy érdekessége, egy afféle belső keret, váz, összekötött oszlopokkal, a pult is a fal és eme keret közé kerül, ahogy a csocsóasztal is. (Horn Gyula fejgépe jut eszembe, csak ki-, azaz befordítva.)
Négy négyes, egy kettes asztal meg pár szék, két magasasztalból összetolt magaspad három bárszékkel.
Lopótökök, gereben, rusztikus tárgyak, dekor hordófedelek. Retró sörplakátok, Magyarország kronologikus térkép és történelmi kronológiaszalag. Jobbik és Nagy Magyarország ragaszok.
Van légtisztítás a füst miatt, valamint rádiózene szól. (Ez is milyen szó már: valamint.)
Próbáltam inkább objektív maradni pontozásilag.
Törzsközönség:
Nagyban beszélgető melósok, plusz helyiek. Arról van szó, hogy aki vezet, az ne igyon, bírja ki a nyaralás és a kiruccanás kedvéért, hogy nem iszik. "A strandon úgyse kell fetrengeni." Teljesen szimpatikus a konszenzus. Persze jönnek a sztorik arról is, amikor nem kell visszafognia magát az embernek :) Szimpatikus ez a hely, normális, jó kedélyű emberek között vagyok.
Nemzeti rock jön, hangszerileg oké, de a vokál sajnálatosan repedtfazék: "Csodaszarvas, jelenj meg újra nekünk!" Pedig ebben a műfajban is vannak igazán jó darabok.
(Remélhetőleg most a jobb- és a baloldal is felkapta a vizet :) Pedig ez simán csak ténykérdés.)
Aztán jön az "Ó, Magyarország!" és beleborzongok: még gimnázium óta is tudom a szöveget, de még a régit, és az a verzió jobban is tetszett.
(Még mielőtt bárki következtetéseket vonna le: Nincs pártállásom, utálom a politikát, és van ugyan véleményem, de az nem tarozik ide.)
Kiegészítők:
nyerőgépek, zenegép, csocsó, no meg sakk és még két valamilyen társasjáték kérhető a pultnál
Megjegyzések
(pl. zaj, WC):
WC: úgy rendben

Nyerőgépzaj, az van.

Elfele jövet beállok tolni egy nő kocsiját, szaladgálunk vele egy darabig, de sokadszorra se röffen be. A kudarc ellenére pénzt szeretne adni sörre - csak mert meleg van, egyelőre nincs a fejemre írva :) Kedves gondolat, de na ne má', néha sportolni is kell.
Visszatérés
esélye /
ajánlhatóság:
1
Időszak:
2009. június

4 komment

Címkék: xvi.ker

A bejegyzés trackback címe:

https://sorjaror.blog.hu/api/trackback/id/tr581388637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sweetrubber 2009.09.17. 17:39:56

Hello!
Rákattintottam a hírdetésre, remélem kapsz érte pénzt, mert megérdemled. Továbbra is remek az oldal. Mesélhetnél arról, hogy jött a blog ötlet, hogy tudod összehozni a napi melóval a napi kocsmázást. Esetleg a kocsmázás a napi meló?

Üdv:

Sweetrubber

Sörjárőr 2009.09.18. 12:05:31

Hát, a hirdetésekből semmi pénz nem folyik be, ahhoz óriási látogatottság kéne és sok kattintás, de azért köszönöm! :)
Úgy jött a blog-ötlet, hogy volt egyszer egy topik, ahol a berúgós sztorikat osztottuk meg egymással, aztán az a topik behalt. Söröskupakgyűjtő szenvedélyem is majdnem elérte a korlátait az ezernél is több elérhető, különböző logójú kupak után, viszont volt pár kocsma, amiről szívesen írtam volna pár sort. Így hát egyre inkább a kocsmák felé fordult az érdeklődésem, a helyek, az emberek felé. Mivel szabadidőm egy részét amúgy is az írás teszi ki, és ahhoz az anyaghoz, amin az utóbbi években dolgozom, igen sok köze van a kocsmák népének, számomra ezek a kocsmatúrák lélektani, helyismereti tanulmányutak is egyben. Sok ötlet születik ilyenkor.

Sörözni meló után rendszeresen söröztem a kollégákkal a blog előtt is, de mostanában ennek az időnek nagyobb részét új kocsmák megismerésére fordítom, meg aztán, ha nem munkaidőben járok a dolgom után, akkor is beugrok az új kocsmákba útközben. Ilyenkor persze szigorúan gyalog és tömegközlekedéssel oldom meg az utazást :) Ha találkozom a barátaimmal, azt is össze tudom kötni a járőrözéssel. A családi kiruccanások alkalmával se én vezetek :) És valóban, volt mostanában egy olyan, rövidebb munkám, amikor sörözni kellett, és írni róla, meg a közben megfigyelt dolgokról, előjövő ötletekről. A cél a sörözés élményének emelése volt, ötleteket kellett hozni valós megfigyelések alapján, hogy mitől lenne jobb egy söröző, minek örülnének az emberek. Ez azonban csak egy érdekes kitérő volt, a Sörjárőr alapvetően hobbi, ami viszi a pénzt és az időt, de cserébe élvezetes és sok tapasztalatot hoz.

Szóval összegyűlt egy rakás jegyzet, és szerettem volna ezt a sok információt valamilyen közhasznú formában közzétenni, és mivel saját motor írására se időm, se kedvem, kényelmi szempontokból a blogolást választottam. Meg aztán múgy is jól passzol a tartalomhoz a blog-forma.
Egy korképet próbálok adni sörözőn belülről, úgy, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson.

Bagameri_ 2009.09.18. 18:29:08

Sajnos a sör ára már felment és most 220.
Nagyon jó a gyűjteményed, csak így tovább!

Sörjárőr 2009.09.21. 09:29:04

Hát azért az még viselhető :) Köszönöm, és az infót is!
süti beállítások módosítása